Versteviging en reparatie van de nagels met het IBX Systeem

IBX is een uniek product dat de natuurlijke nagel versterkt en voorziet van een beschermlaag. Dit intern versterkende systeem werkt binnen in de nagels in plaats van er bovenop zoals traditionele producten. Omdat het niet zichtbaar is, is IBX geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Hoe werkt IBX?

De nagelplaat bestaat uit een groot aantal lagen dode huidcellen, die het eiwit keratine bevatten. Het is de keratine die de nagel hard maakt. De cellen van de nagelplaat vormen niet één aaneengesloten geheel, maar er zitten holtes tussen. De nagelplaat heeft dus een sponsachtige structuur, een netwerk van keratine met open ruimtes ertussen. IBX dringt eerst door in deze holtes en wordt daarna uitgehard. Bij het uitharden vormt IBX een tweede sponsachtige structuur, die verweven is met de nagelplaat. IBX hecht daarbij alleen aan zichzelf, niet aan de keratine. De nagelplaat wordt daardoor steviger en minder kwetsbaar, eventuele beschadigingen worden opgevuld en de nagel behoudt haar flexibiliteit. De nagel is feitelijk een betere nagel geworden.

IBX nagel reparatie voor en na

Bij welke problemen kun je behandelen?

  • Gespleten nagels
  • Ribbels of groeven in de nagelplaat
  • Afbrokkelende nagels
  • Ter bescherming voor, of tijdens, een chemokuur
  • Zwakke nagels die die groei belemmeren
  • Trauma nagel
  • Na het stoppen met gelnagels of acrylnagels
  • Psoriasisnagels, eczeem nagels, of andere nagelziektes of afwijkingen
  • Loskomende nagels (onycholysis)

De behandeling begint altijd met een kuur van drie (1 x per week) behandelingen. Daarna beoordelen we de nagels en kijken we of er een vervolg nodig is om de 2 of 3/4 weken, of dat de behandeling klaar is. Houd er rekening mee dat het product met de nagel mee uitgroeit, bij nagels die blijvend zwak of beschadigd zijn heb je een onderhoud nodig om ze in goede conditie te houden.

Wat kost de behandeling?

De start kuur (3 behandelingen) is 57,50 euro inclusief een flesje DadiOil nagelriemolie, welke je erbij dient te gebruiken en een mini manicure.
Een nabehandeling is 12,50 euro exclusief manicure. Heb je nagels die een onderhoud nodig hebben van eens per 3/4 weken, dan ben je dus 10 euro per maand kwijt, een niet de kostbare uitgave voor een verbeterde nagel.

Optioneel voor 5 euro extra is een blanke base en top lak van Lumos, welke van hetzelfde systeem is, voor een mooie finishing touch.

Mocht je eerder gellak hebben geprobeerd en bleef het niet goed zitten door dat het niet goed hecht i.v.m. zwakke of beschadigde nagels? Dan is IBX ook een goed basis onder je gellak om deze beter te laten hechten en verzorging van je natuurlijke nagels te bieden. Je begint altijd met de startkuur indien je nagels kwetsbaar zijn. Wil je het ter bescherming onder je nagels dan is dit niet nodig. IBX samen met een gellak behandeling kost 37 euro.